dinsdag 9 juni 2015

Cashflow in de autobranche stijgt!

Valt het u ook op? Er wordt steeds vaker positief nieuws gemeld over de Nederlandse economie. Deze week bracht het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers over de bouwsector naar buiten. De omzet van deze sector is in het eerste kwartaal van dit jaar met 5% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Vorige week was er het bericht dat Woonwinkels enorm profiteren van de aantrekkende economie en de verbeterde huizenmarkt.

De autobranche heeft het nog steeds niet makkelijk, toch zijn er ook lichtpunten waar te nemen. Bij kopen hoort natuurlijk ook betalen. Hoe zit het daar eigenlijk mee in uw branche? Betaaldkrijgen.nl heeft hier onderzoek naar gedaan en naar aanleiding daarvan een aantal cijfers voor u op een rij gezet. Het blijkt dat, na jaren waarin de oninbaarheid van vorderingen in totaal met tientallen procenten steeg, de laatste tijd een nieuwe trend zichtbaar is. Het aantal oninbare vorderingen in de autobranche daalde in heel 2014 namelijk met 32% ten opzichte van 2013. Deze neerwaartse trend lijkt zich dit jaar verder voort te zetten, in het eerste kwartaal van 2015 daalde het aantal oninbare vorderingen in uw branche namelijk met ruim 35% ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Deze daling van het aantal oninbare vorderingen heeft een aantal oorzaken. Uiteraard is de voorzichtig aantrekkende economie hier oorzaak van, een andere belangrijke oorzaak is gelegen in de voortdurende ontwikkeling van innovatieve nieuwe producten en diensten die de inbaarheid binnen de autobranche verhogen. Hierbij valt te denken aan diensten als Vast & Zeker (www.betaaldkrijgen.nl/pranger-vast-zeker), Proces Gemak (www.betaaldkrijgen.nl/pranger-procesgemak) en Herincasso (www.betaaldkrijgen.nl/herincasso). Incasso zonder kosten, procederen tegen een vast tarief. Nooit meer verassingen achteraf, dat is betaaldkrijgen.nl.

(De cijfers voor dit onderzoek zijn afkomstig uit de database van AGIN Pranger Gerechtsdeurwaarders, welke al decennia lang als de vaste incassospecialist voor vele partijen uit de autobranche optreedt.)Geen opmerkingen:

Een reactie posten