dinsdag 21 april 2015

Natuurrampen hebben meer impact op kredietwaardigheid bedrijven

De impact van natuurrampen op de kredietwaardigheid van bedrijven wordt steeds groter door de klimaatveranderingen. Dat schrijft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een dinsdag verschenen rapport. Ondanks dat natuurrampen uit het recente verleden geen grote invloed hebben gehad op de kredietwaardigheid van bedrijven, verwacht S&P dat dit effect in de toekomst mogelijk "aanzienlijk kan toenemen", als er vaker extreme weersomstandigheden plaatsvinden.

Openheid

Als dergelijke weersomstandigheden vaker voorkomen, zouden bestaande verzekeringen en het algehele risico management aanzienlijk minder effectief kunnen zijn, denkt S&P. Daarom gaat de beoordelaar openheid door bedrijven over de blootstelling aan mogelijke natuurrampen "relevanter" maken in het bepalen van de rating die het toekent. Ondanks het feit dat de economische gevolgen van natuurrampen de afgelopen tien jaar zijn gestegen hebben de meeste bedrijven die beoordeeld zijn door S&P de gevolgen daarvan op de financiële huishouding weten op te vangen. Maar dit komt in de toekomst wel onder druk te zijn, zo is de verwachting.

Sinds 2005 waren natuurrampen, zoals tropische stormen, droogtes, overstromingen en aardbevingen, de aanleiding voor slechts 60 negatieve beoordelingen of herzieningen door S&P. In totaal werden er in dezelfde periode ongeveer 6.300 beoordelingen naar beneden bijgesteld. (Bron: Nu.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten